Fırın Poşetinde Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg bütün tavuk
- 7/8 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un (tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz)
- 1 adet fırın poşeti
- 100 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) cay bardağı sıvı yağ
- 1 cay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) cay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
Fırın Poşetinde Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos hazırlaması tereyağımızı küçük bir tavada eritip üzerinde oluşan köpükleri alalım.
- Eritiğimiz tereyağını bi küçük kaseye döküp içine sıvı yağ ve baharatlarınızı döküp bi güzelcene karıştıralım.
- Hazırlanışı öncelikle tavuğun üzerinde tüyleri varsa temizleyelim yoksa havlu kağıt ile üstünü kurulayalım.
- Tavuğun kendi buharı ile daha süratli pişmesi için fırın torbası kullanacağız, torbamız dan bir tane alarak açalım.
- İçine 1 yemek kaşığı un dökelim poşeti sallayarak içine yayalım.
- Poşette kalan fazla ünü da dökelim.
- Tavuğumuzun butlarını çapraz yapıp bir iple bağlayalım.
- Tavuğumuzun kanatları piştikçe açılacağı için kanatlarıını kurdan ile sabitleyip kürdanın fazlasını kırarak alalım.
- Tavuğumuzu fırın torbamıza yerleştirelim.
- İkiye kestiğimiz 7 adet patatesi ve 3 adet iri iri doğradığımız havucu bir kaba alalım üzerine hazırladığımız sosun birazını döküp sebzelerimizi elimizle güzelce harmanlayalım.
- Tavuğumuzun yanında boş kalan yerlerine de hazırladığımız zerzevatları yerleştirelim.
- Fırın poşetimizin paketinden çıkan bağlama klipsi ile torbamızı kapatıp kürdanla üzerine bir kaç delik açarak 200 derece fırında pişirelim.
- Tavuğumuz piştikten sonra üzerine hazırladığımız sosumuzu fırça yardımıyla sürüp yine fırına sürelim üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyceklere şimdiden afiyet olsun.