Fırın Sütlaç (Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç (Muhteşem Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yıkanmış pirinci ve iki su bardağı suyu alıp pirinçler çok hafif sulu kalacak şekilde pişiriyoruz.
- Pişen pirinçlere sütü ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca süte toz şekeri ve vanilyayı ekliyoruz.
- Ayrı bir yerde yarım su bardağı süt ile nişastayı açıp kaynayan süte ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra fırın kaplarına sütlacı paylaştırıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyuyoruz.
- Bu şekilde fırının en üst ızgarasında 180 derece de sütlaçların üzeri kabuk bağlayıp kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız sütlaçlar soğuduğunda buzdolabında en az iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.