Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırın Sütlaç ( Pastane İşi)

Fırın Sütlaç ( Pastane İşi)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Fırın Sütlaç ( Pastane İşi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç ( tepeleme olmasın)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • Fındık

Fırın Sütlaç ( Pastane İşi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinç 2 bardak su ile yeterlice yumuşayana kadar pişirilir.Gerekirse su eği yapılır.
  2. Üzerine süt eklenir. Orta sıra karıştırarak kaynatılır.
  3. Şeker eği yapılır. Damak tadımıza nazaran şeker ölçüsünü arttırıp azaltabilirsiniz.
  4. Bir kasede nişasta ve vanilya yarım çay bardağı süt ile çırpılarak açılır.
  5. Kaynayan sütlaca azar azar karıştırarak eklenir.
  6. Pişen sütlaç fırın kaplarına paylaştırılır.
  7. Üzeri kabuk tutana kadar 5 dakika bekletilir.
  8. Böylelikle üzeri daha süratli ve hoş kızarır.
  9. Sütlaçlar tepsiye alınır ve kasetlerin yarısına gelecek kadar tepsiye su eklenir.
  10. Fırının yalnızca üst ızgarası açılır.
  11. Yaklaşık 200 ° de en üst rafta üzerleri kızartılır.
  12. Oda sıcaklığına gelen sütlaçlar dolaba kaldırılır.
  13. Fındık ile servis edilir. Afiyet olsun.
Fırın Sütlaç ( Pastane İşi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt