bilgisayarci
FD Üye
Fırın Sütlaç ( Pastane İşi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 litre süt
- 2 yemek kaşığı pirinç ( tepeleme olmasın)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Fındık
Fırın Sütlaç ( Pastane İşi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç 2 bardak su ile yeterlice yumuşayana kadar pişirilir.Gerekirse su eği yapılır.
- Üzerine süt eklenir. Orta sıra karıştırarak kaynatılır.
- Şeker eği yapılır. Damak tadımıza nazaran şeker ölçüsünü arttırıp azaltabilirsiniz.
- Bir kasede nişasta ve vanilya yarım çay bardağı süt ile çırpılarak açılır.
- Kaynayan sütlaca azar azar karıştırarak eklenir.
- Pişen sütlaç fırın kaplarına paylaştırılır.
- Üzeri kabuk tutana kadar 5 dakika bekletilir.
- Böylelikle üzeri daha süratli ve hoş kızarır.
- Sütlaçlar tepsiye alınır ve kasetlerin yarısına gelecek kadar tepsiye su eklenir.
- Fırının yalnızca üst ızgarası açılır.
- Yaklaşık 200 ° de en üst rafta üzerleri kızartılır.
- Oda sıcaklığına gelen sütlaçlar dolaba kaldırılır.
- Fındık ile servis edilir. Afiyet olsun.