Fırın Sütlaç Tam Ölçülü Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tam Ölçülü Tanımı Yapılışı
- Pirinci üstünü geçecek kadar soğuk su koyup haşlıyoruz.
- Yumuşamış pirinçlerin üzerine soğuk sütü ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz.
- Daha sonra şekerini ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra nişastayı çok az ölçüde suyla açıp vanilyayla birlikte sütlacımıza ekliyoruz.
- Bir iki dakika daha kaynattıktan sonra küçük güveçlere bölüyoruz.
- Fırın tepsisine güveçlere gelecek biçimde soğuk su koyup güveçleri içine yerleştiriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar 200derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun!.