
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 vanilin
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı süt
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinç ve suyu ocağa alalım pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince üzerine 2. 5 su bardağı sütü ve vanilini ekleyin, kaynayana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca üzerine diğer bir kapta hazırlanan nişasta ve yarım çay bardağı sütü karıştırıp ek edin.
- 10 dakika daha pişirip güveçlere koyalım.
- Tepsinin yarısına kadar su ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????.