Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 litre su
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- 1 bardak pirinci tencereye alıp üzerine 1 litre su ekleyip pişiriyoruz.
- Su çekince ve pirinçler yumuşayınca 4 bardak süt ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz.
- Güzelce kaynayınca kalan 1 bardak süte 1yemek kaşığı nişastayı ekleyip eritip onu da sütlaca ekliyoruz.
- Akabinde 1 su bardağı şeker ve vanilini de ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
- Sonra sıcak halde fırına vermek üzere toprak kaselere bölüştürüyoruz.
- Fırın tepsisine bir bardaktan biraz daha fazla su koyup kaseleri tepsiye koyup 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.