
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt +1 bardak
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 su bardağı soğuk su
- 1.5 su bardağı toz şeker(isteğe nazaran azaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinçler yıkanıp uygun tencereye alınır.
- Üzerine 1 bardak soğuk su eklenerek kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
- Suyu çeken pirinçlerin üzerine süt ve şeker ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakka daha ateşte bırakılır.
- Bir yandanda nişasta ve yumurta sarısı bi kahve fincanı su ile karıştırılarak nişastanın açılması sağlanır.
- Hazırlanan karışıma kaynayan sütten bi kepçe ek edilerek ılınması sağlanır.
- Daha sonra karışım tencereye devamlı karıştırılarak dökülür.
- Böylelikle 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.
- En son vanilya ek edilir altı kapatılır çömlek kaselere hisse edilir.
- Derin bir fırın tepsisine kaseler yerleştirilir.
- Kaselerin yarısına gelecek kadar su eklenir 200 derce fırında üstü kızarana kadar bekletilir .
- Fırından çıkarılır süslenir.
- 5- 6 saat dolapta bekletilir. Servis edilir afiyet olsun.