
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ek ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
- Toprak kaselere eşit olacak biçimde paylaştırın.
- Tepsi içine kaselerin yarısına gelecek halde su ekleyelim. Şayet toprak kaseniz yok ise fırına sağlam kaseler tercih edin.
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
- 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
.