
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 lt süt
- 1 dolu su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı dan az fazla pirinç
- 1 vanilya
- 3 dolu tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı pirinç unu
- Toz antep fıstığı
- Fındık
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye pirinci yıkayıp su ek edip pişirin.
- Süt deri yarım bardak ayırın kıvamını ayarlamak için kullanacaz. Süt ve şekerini koyun kaynatın.
- Farklı bir kase ye nişasta pirinç unu koyun üzerine ayrılan sütü dökün karıştırın topaklıği gitsin gereğince kaynadıktan sonra bir kepçe sütlü karışımdan alın nişasta li kase ye koyun karıştırın.
- Tencereye dökün karıştırın vanilya ekleyin tekrar karıştırın.
- 1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Sütlaç kaselerine paylaştırın.
- Tepsiye dizin tepsinin içine su koyun fırına verin üst ayarını açın kızarınca fırından çıkarın sıcaklığı gidince üzerini süsleyin dolaba kaldırın afiyet olsun şimdiden ????.