Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 6 su bardağı süt (Yarım su bardağı nişasta karışımı için)
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım su bardağı pirinç tencereye alınır ve üzerine 2 bardak su eklenir. Orta ara karıştırarak pişirilir.
- Üzerine süt ve vanilin eklenip kaynatılır. O sırada nişasta ve yarım su bardağı süt uygunca karıştırılır ve sütlü karışımın içerisine dökülür.
- Şekeri de eklenir 7-8 dakika kaynatılır. Kaynayan sütlacı fırın kaplarına eşit bir halde paylaştırılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
- Fırın tepsisinin yarısına kadar su eklenir 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve fırından alınır. Afiyet olsun. ????