teknolojiuzmani
FD Üye
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım türk kahve fincanı su (Nişastayı açmak için)
- 2.5 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı su (Pirinci pişirmek için)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak pirinçleri yıkayıp tencereye alalım ve suyunu ekleyip pişirelim dikkat edin kıtır kalmasın.
- Süt ve şekerini ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Başka yandan kaseye yumurta sarısı nişasta ve yarım fincan suyu alıp pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kaynayan sütten bu karışıma biraz alıp karıştıralım ve kaynayan süte bu karışımı döküp karıştıralım yavaş yavaş kıvamını alacaktır.
- Ocağı kapatmadan vanilyasını da ekleyip 4-5 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
- Daha sonra fırın kaplarına boşaltalım bu tanımdan 6 güveç sütlaç çıkıyor kapları fırın tepsisine alalım ve kapların yarına gelecek kadar tepsiye su dolduralım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında en üst beğenilen üzeri kızarana dek pişirelim.
- Üzerleri kızardığında fırından alıp kavrulmuş fındıkla yahut fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.