bilgisayarci
FD Üye

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 çorba kaşığı tepeleme haşlanmış pirinç
- 8-9 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- Pudra şekeri
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize sütü ve pirinci alalım. 3- 4 dakika kaynatalım. Süt kaynayınca şekeri ve vanilyayı ekleyip bir iki taşım daha kaynatalım.
- Sübyesi için pirinç ununu ve suyu karıştıralım, karıştırarak sütlaca ekleyelim. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alalım.
- Isıya sağlam kaselere sütlacı paylaştıralım.
- Üzeri kaymak tutuncaya kadar bekletelim.
- Daha güzel kızarması için sütlaçların üzerine pudra şekeri dökelim.
- Su dolu fırın tepsisine aldığımız sütlaçları, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.