
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta (Mısır buğday)
- Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için
- 2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yıkadığımız yarım şu bardağı pirinci tencerede 2 su bardağı suyla haşlayalım. Daha sonra pirinçler suyunu çekince 1 litre sütü ek edelim.
- Süt kaynamaya başladıktan 3 yemek kaşığı nişastaya yarım su bardağı sütü ekleyip, açalım topaklanmaması için.
- Sonra şeker ve karışımı ekleyip, biraz katılaşınca ocağı kapatalım hazırladığımız kaselere sütlaçları doldurup, bir fırın tepsisine kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su koyun.
- Fırının üst gözünde 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.