Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı dolusu şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3-4 yemek kaşığı su (açmak için)
- 2 su bardağı su (pirinç haşlamak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye su koyun ve kısık ateşte pirinci haşlayın.
- Diğer taraftanda tenceremize sütü ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
- Bir kaseye yumurta sarısı, nişasta ve su ile açıyoruz.
- Tenceredeki sütün içine haşlanan pirinçi ekleyin ve kasedeki nişastalı karışımıda ekleyip karıştırıyoruz.(bu esnada ocağın altını açıyorum).
- 10 dk daha kısık ateşte kaynasın fırın kaselerine paylaştırıp tepsi içine su koyalım ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar fırının üst rafında tutuyoruz.
Kullandığım bardak ölçüsü.
Su bardağı 200ml.
Çay bardağı 100ml.
İnstagram hesabım @habismutfakta.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı