Fırın Sütlacı Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı süt artı 1 çay bardağı süt
- 1 kaşık mısır unu
- 2 tatlı kaşığı dolu nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
Fırın Sütlacı Tanımı Yapılışı
- Pirinci yıkayıp 2 su bardağı sütü ve 1 çay bardağı sütü ocağa alalım.
- Pirinçler lapa olana kadar yıkayalım.
- Daha sonra öbür kalan tüm materyalleri başka bir kapta karıştırıp pirinç olan tencereye dökelim.
- İkisini yeterlice yedirip karıştıralım.
- Kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım.
- Sonra tenceremizi ocaktan alıp fırın kaplara doldurup fırına atalım.
- 180 derecede ustu kızarıncaya çıkartıp fındık yahut ceviz döküp soğumaya bırakalım şimdiden afiyet olsun.