Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Sade pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağından 1 parmak az ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- Kakaolu pandispanya için 3 yemek kaşığı kakao ekliyoruz bu tarife
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- İçi için muz damla çikolata yada istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ben muz kullandım sadece.
- 3 paket kremşanti
- 3 bardak soğuk süt
- Hazır çikolata sos
- 2.5 su bardağı süt
- Meyve veya çikolata parçaları kullanabilirsiniz
Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanyayı yapmak için; öncelikle yumurtaların şarkılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
- Beyazları bir fiske tuz ile beyaz kopuk olana kadar çırpıyoruz.
- Başka bir kapta sarılarını ve şekeri yavaş bir şekilde çırpıyoruz. Daha sonra ılık suyuda az az ekliyoruz beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Sarılarını çırptığımız kaba 1 bardak un kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Kesinlikle mikserle devam etmiyoruz spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Beyazları da yavaş yavaş karıştırıyoruz ve birleştiriyoruz, spatula yardımıyla hepsini birbirine bağlıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz onun üzerine yayıyoruz.
- Daha önceden ısıtılmış fırınımıza atıyoruz.
- Ben 170 derece 20 dakika kadar pişirdim fırına göre değişebilir. Çok pişirmiyoruz kurumaması için kurdan yardımıyla anlayabiliriz.
- Pastacı kreması için. Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencere alıyoruz karıştırıyoruz kıvam alınca üzerine vanilyayı ekliyoruz. Daha sonra kaynamaya başlayınca margarini veya tereyağını ekleyip karıştırıyoruz eriyince ocağı kapatıyoruz.
- Ocaktan indirdikten sonra kremşantiyi ekleyip mikser yardımıyla iki dakika kadar çırpıyoruz.
- Kremşanti ve sütü mikser yardımıyla çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz.
- Çikolata sosu ve sütü ocakta pişiriyoruz tamamen soğuyana kadar bekliyoruz.
- Üzerini süslemek için; kremşanti ve çikolata sosunun güzel bir şekilde soğuduğundan emin olun.
Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı