Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta

Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta
0
28

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firin-tepsisinde-sunger-pandispanyali-yas-pasta.jpg

Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Sade pandispanya için
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağından 1 parmak az ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • Kakaolu pandispanya için 3 yemek kaşığı kakao ekliyoruz bu tarife
Pastacı kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • İçi için muz damla çikolata yada istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ben muz kullandım sadece.
Üzeri için
  • 3 paket kremşanti
  • 3 bardak soğuk süt
  • Hazır çikolata sos
  • 2.5 su bardağı süt
Süslemek için
  • Meyve veya çikolata parçaları kullanabilirsiniz

Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pandispanyayı yapmak için; öncelikle yumurtaların şarkılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
  2. Beyazları bir fiske tuz ile beyaz kopuk olana kadar çırpıyoruz.
  3. Başka bir kapta sarılarını ve şekeri yavaş bir şekilde çırpıyoruz. Daha sonra ılık suyuda az az ekliyoruz beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Sarılarını çırptığımız kaba 1 bardak un kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Kesinlikle mikserle devam etmiyoruz spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  5. Beyazları da yavaş yavaş karıştırıyoruz ve birleştiriyoruz, spatula yardımıyla hepsini birbirine bağlıyoruz.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz onun üzerine yayıyoruz.
  7. Daha önceden ısıtılmış fırınımıza atıyoruz.
  8. Ben 170 derece 20 dakika kadar pişirdim fırına göre değişebilir. Çok pişirmiyoruz kurumaması için kurdan yardımıyla anlayabiliriz.
  9. Pastacı kreması için. Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencere alıyoruz karıştırıyoruz kıvam alınca üzerine vanilyayı ekliyoruz. Daha sonra kaynamaya başlayınca margarini veya tereyağını ekleyip karıştırıyoruz eriyince ocağı kapatıyoruz.
  10. Ocaktan indirdikten sonra kremşantiyi ekleyip mikser yardımıyla iki dakika kadar çırpıyoruz.
  11. Kremşanti ve sütü mikser yardımıyla çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz.
  12. Çikolata sosu ve sütü ocakta pişiriyoruz tamamen soğuyana kadar bekliyoruz.
  13. Üzerini süslemek için; kremşanti ve çikolata sosunun güzel bir şekilde soğuduğundan emin olun.
Not: Ben pandispanyayı iki kere yaptım bir tepsi kakaolu bir tepsi sade olmak üzere dilerseniz siz bir tepside yapabilirsiniz kişi sayısına göre.

Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt