![firin-torbasinda-mantarli-et-yemegi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/05/firin-torbasinda-mantarli-et-yemegi.jpg)
Fırın Torbasında Mantarlı Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg antrikot
- 7-8 adet kültür mantarı
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 10 adet sivribiber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 5 adet tane karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Fırın Torbasında Mantarlı Et Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle materyalleri temizleyip soyarak işe başlıyoruz.
- Mantarların dış zarını soyuyoruz. Suda bekletmeyin su çeker lezzeti güzel olmaz.
- Poşete gireceği an yıkayıp kullanın.
- Soğanları, domatesleri yarım ay formunda, sivribiberleri ikiye üçe bölerek hazırlıyoruz.
- Tüm malzemeyi baharatlar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile harmanlıyoruz.
- Fırın poşetine etler altta, öbür materyaller de etin üzerinde olacak formda yerleştiriyoruz.
- Ortalara modül kesim tereyağını serpiyoruz.
- Yapılışa başlarken gereçleri soyup dilimlemek size vakit kazandırır. Poşeti fazla doldurmayın ki tam pişsin. Gereçleri harmanladıktan sonra fazla sıkıştırmamak için iki poşete bölmek daha avantajlı.
- Poşetin ağzını sıkıca kapatıp üzerine kürdan ile birkaç delik açıyoruz.
- Pişerken buharın çıkması gerekiyor.
- 200 derece ısınmış fırında 30 dakika daha sonra dereceyi 180 e düşürüp 20 dak daha pişiriyoruz.
- Poşetin üzerini yırtıp birkaç dakika daha fırınlarsanız daha susuz kebap lezzetinde yemek elde edersiniz. Afiyet olsun.