
Fırın Torbasında Soslu Tavuk Baget Tanımı İçin Materyaller
- 10 adet tavuk baget
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Koroplast fırın torbası
Fırın Torbasında Soslu Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp süzelim.
- Akabinde büyük karıştırma kesenin içine karabiber, pulbiber ,zeytinyağı, göz kararı tuz ,kekik ,mayonez kimyon, biber salçası tüm harcı uygunca karıştıralım.
- Akabinde bagetleri üzerine 2 bıçak kesikleri açalım ve bagetleri harcın içine bırakıp uygunca bagetleri harçla birlikte karıştıralım.
- Bagetleri fırın torbasına bırakıp ağzını kapama klipsi ile torbanın ağzını sıkıca bağlayınız.
- Buharın dışarı çıkabilmesi için ben bıçak yardımı ile 2 delik açıyorum.
- Fırın tepsinin içine fırın torbasını bırakıyorum.
- Akabinde fırın tepsinin içine olağan oda ısısında olan bir litreye yakın su bırakıyor.
- 200 derecede 1 saat tavukları pişiriyorum.
- Pişen tavuklarımızı fırın poşetinden çıkarıp servis tabağına bırakalım. Afiyet olsun.