Fırın Torbasında Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 6 diş sarımsak
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı sivri biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Baharatlardan 1’er çay kaşığı ekliyoruz
- Baharat olarak; kimyon, toz zerdeçal, toz zencefil, karabiber, tuz, biberiye, kekik, köri
Fırın Torbasında Tavuk Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavuk, patates, havuç, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz. (parçalar orta uzunlukta olsun).
- Daha sonra bir kasede domates-biber salçasına yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Fırın torbasına doğradığımız gereçleri alalım.
- Üzerine sarımsak ve evvelden yarım ay biçiminde dilimlediğimiz domatesi ekleyim.
- Salça, zeytinyağı ve baharatları ekleyelim ve torbanı ağız kısmından tutup birkaç kere sallayalım.
- Karışan materyallerin üzerine tereyağını ekleyip fırın torbasının ağzını düzgünce bağlayalım.
- Fırın torbasının birkaç yerine kürdan ile delikler açalım. (torbanın fırında patlamaması için).
- Evvelce ısıttığımız fırında yemeğimizi denetimli bir biçimde pişirelim.
- Pişen yemeği fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip o denli torbadan çıkaralım.