Fırına Musakka Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2adet orta uzunluk kapya biber
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kabukları soyulup küp küp doğranmış domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Fırına Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaparken en çok patlıcanları kesinlikle tuzlu suda bekletmeye, kızartılan zerzevatları havlu kağıtta bekletip yağını almaya ve lezzetlenmesi için yemek piştikten sonra bir mühlet dinlendirmeye dikkat ediyorum.
- Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, suyunu düzgünce sıkıp kuruladıktan sonra kullanın.
- Derin bir tavada evvel patatesleri, sonra patlıcan ve en son kapya biberleri kızartıp havlu kağıdı üzerine alalım.
- Geniş bir tencerede evvel kıymayı sıvı yağ ile kavurup üzerine doğradığımız soğanlar ekleyelim.
- Soğanların rengi döndükten sonra üzerine bir kaşık salça ve doğranmış domatesleri ek edip kavurmaya devam edelim.
- Domatesler kavrulduktan sonra üzerine bir su bardağı su ek edelim ve tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
- 10 dakika sonra kızarttığımız zerzevatları kıymalı karışımın üzerine alıp tuz eği ile karıştıralım.
- Bu süreçte isterseniz tencerede kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Ben döküm tencerede kapağı açık olarak 200°’de alt üst ayarda fırında pişirdim.
- Bu halde çok daha lezzetli oluyor. İki türlü de pişirilebilir. Yanına yoğurt ve pilav ile kusursuz bir menü oluyor.