Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırına Musakka

Fırına Musakka
0
38

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
firina-musakka.jpg

Fırına Musakka Tanımı İçin Materyaller

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2adet orta uzunluk kapya biber
  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kabukları soyulup küp küp doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Fırına Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yaparken en çok patlıcanları kesinlikle tuzlu suda bekletmeye, kızartılan zerzevatları havlu kağıtta bekletip yağını almaya ve lezzetlenmesi için yemek piştikten sonra bir mühlet dinlendirmeye dikkat ediyorum.
  2. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, suyunu düzgünce sıkıp kuruladıktan sonra kullanın.
  3. Derin bir tavada evvel patatesleri, sonra patlıcan ve en son kapya biberleri kızartıp havlu kağıdı üzerine alalım.
  4. Geniş bir tencerede evvel kıymayı sıvı yağ ile kavurup üzerine doğradığımız soğanlar ekleyelim.
  5. Soğanların rengi döndükten sonra üzerine bir kaşık salça ve doğranmış domatesleri ek edip kavurmaya devam edelim.
  6. Domatesler kavrulduktan sonra üzerine bir su bardağı su ek edelim ve tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
  7. 10 dakika sonra kızarttığımız zerzevatları kıymalı karışımın üzerine alıp tuz eği ile karıştıralım.
  8. Bu süreçte isterseniz tencerede kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz.
  9. Ben döküm tencerede kapağı açık olarak 200°’de alt üst ayarda fırında pişirdim.
  10. Bu halde çok daha lezzetli oluyor. İki türlü de pişirilebilir. Yanına yoğurt ve pilav ile kusursuz bir menü oluyor.
Fırına Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt