Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Alabalık

Fırında Alabalık
0
52

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firinda-alabalik.jpg

Fırında Alabalık Tanımı İçin Materyaller


Balık sosu için;
  • 10 adet temizlenip yıkanmış alabalık
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
Garnitür için;
  • 3 – 4 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 6 – 7 diş sarımsak
  • 4 adet defne yaprağı ( isteğe bağlı )
Üzeri için;
  • 2 adet limon halkaları

Fırında Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Balıkları temizleyip yıkayın suyu süzülsün. Her balığın üzerine 2 – 3 kesik atın bıçakla pişmesi kolay olur.
  2. Balıkların suyu süzülürken patatesleri soyup elma dilimi kesin.
  3. Soğanları da halka hakla doğrayın.
  4. Sarımsakları da soyup hazır edin.
  5. Sosu için tüm gereçleri birbirine karıştırın.
  6. Bu sos balıklara çok yakışıyor illa alabalık değil öteki tüm balıklara bu sosu kullanabilirsiniz.
  7. Fırın tepsisinin tabanını sıvı yağ ile yağlayın. Balıkları tepsiye dizin.
  8. Hazırladığınız sostan balıkların içine dışına her yerine gelecek formda sürün.
  9. Her bir balığın içine soğan halkaları yerleştirin.
  10. Tepsiye elma dilimi patatesleri ve sarımsakları koyun.
  11. Artan sosu patateslerin üzerine de sürün.
  12. Balıkların üzerine limon halkaları da koyun.
  13. Son olarak elinizde varsa tepsiye defne yaprağı da koyup 200 derece alt üst ayar fırında balıklar kızarana dek pişirin.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
Fırında Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt