
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim 1 kilogram bal kabağı
- 1 çay bardağı içme suyu
- 1 kahve fincanı üzüm pekmezi (Yada akça ağaç şurubu, hindistan cevizi şurubu veya 2 su bardağı toz şeker )
- Tahin
- Pekmez
- Ceviz içi
- Arzu edilirse kaymak
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağımızı güzelce yıkıyoruz, kabukları ile birlikte üç dört parmak eninde kesiyoruz.
- Fırın poşetinde yerleştiriyoruz .İçine suyunu ilave edip poşetin ağzını kapatıyoruz.
- Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz poşetle birlikte kabakları yumuşayana kadar en az 45 dakika pişirip kontrol ediyoruz.
- Poşetlerin üzerini kesiyoruz, çatal batırıyoruz rahatlıkla girip çıkıyor ise içinde biriken suyu bir tabağa boşaltıp pekmez ile karıştırıyoruz .
- Poşet içindeki kabaklara kaşıkla döküyoruz. Fırın ayarını 180 dereceye indiriyoruz 15 dakika daha üzeri açık pişirmeye devam ediyoruz.
- Pişen kabaklarımızı fırından çıkarıyoruz soğuyunca servis tabağına alıp üzerine arzunuza göre tahin ,pekmez kaymak veya ceviz ile servis diyoruz afiyet olsun.
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı