Fırında Bal Kabağı Yemegi (Sinkonta) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 dilim bal kabağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Çok az nane
- (Sevdiğiniz baharatlardan koyabilirsiniz)
- 1 kase yoğurt
- 3 -4 diş sarımsak
- Tuz
- Ayrıca üzerine gezdirmek için biraz tereyağ kızdırıp içine isteğe bağlı kırılmış ceviz ve kırmızı toz biber ekleyip karşılaştırabilirsiniz
Fırında Bal Kabağı Yemegi (Sinkonta) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balkabakları yıkanır ve kare kare doğranarak fırın tepsisine alınır.
- Kuru soğan ve kapya biberlerde uzun uzun doğranarak tepsiye alınır.
- Tüm sos malzemeleri bi kasede karıştırılarak tepsiye dökülür ve güzelce karıştırılır.
- 180 derecelik fırında kabaklar tamamen yumuşayana ve hafif karamelize olana kadar pişirilir. (30 35 dakikada pişiyor ama fırından fırına değişiklik olabilir ).
- Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağ da kızdırılmış sos dökülür.Afiyet olsun ????.
Not : üzerine hiç bir sos koymadan bile çok çok lezzetli oluyor. ☺.
Fırında Bal Kabağı Yemegi (Sinkonta) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı