Fırında Balık (İçi Dolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet balık
- 2 adet sarımsak
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kekik (İsteğe bağlı)
- Pişirme kağıdı
- Alüminyum folyo
Fırında Balık (İçi Dolu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Temizleyip yıkadığımız balığımızı yağlayıp, tuzluyoruz ve üstüne 2 tane kesik atıyoruz.
- Ardından patates, limon, domates, soğan, sarımsak dilim dilim kesiyoruz çok az yağlayıp, tuzluyoruz ve balığımızın içine dolduruyoruz.
- Sonra balığımızı ilk olarak pişirme kağıdına sarıp ardından alüminyum folyoya sarıyoruz ve fırınımıza veriyoruz yaklaşık olarak 1-1,5 saat pişirilir.
- Fırından fırına farklılık olabilir kontrollü bir şekilde pişiriyoruz, lokum gibi bir balık olacak emin olabilirsiniz. Hem basit hem lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim kızartmayla uğraşmıyoruz ve bir o kadar kolay deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker ve şifa olsun ???? fotoğraflarınızı bekliyorum????.