
Fırında Balık Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg hamsi balığı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Fırında Balık Kızartması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle temizlenmiş balıkları suya koyalım üzerine bir avuç tuz serpelim birkaç su yıkayalım.
- Süzgece koyalım on dakika bekletelim.
- Süzülen balıkları tepsiye koyalım üzerine sıvı yağ ve yeteri kadar tuz serpelim istediğimiz halde dizelim fırına verelim.
- Fırın derecesi yüksek olsun denetimi bir formda pişirelim balıklar yağını bırakıp kızarmaya başlayınca çıkartabilirsiniz.
- Çok çıtırlı yahut yumuşak nasıl seviyorsanız.
- Balıklarınız piştikten sonra fırının kokusunu gidermek için üç kesim limon ve üç kesim soğan koyun on dakika daha açık kaldıktan sonra kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.