
Fırında Balık Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet levrek yahut çipura balık
- 2 adet kapya biber
- 4-5 tane karabiber
- 7-8 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- Tuz
- İsteğe bağlı pırasa yaprağı
Fırında Balık Tanımı Yapılışı
- Balığı güzelce yıkayıp tuzlayın ( ben, balığı aldığım yerde ikiye böldürüyorum).
- Tepsiye yağlı kağıt koyun.
- Patatesleri biraz tuzlayın ve alt yere dizin.
- Soğanları halka halka doğrayıp üzerine koyun.
- Balığı yerleştirin.
- Üzerine kapya biberleri ekleyin.
- Sarımsak ve karabiberi ek edip.
- İsterseniz tekrar yağlı kağıtla üzerini sarabilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Lokum üzere pişiyor. Yanına hoş bol rokalı yeşillik salatasıyla servis yapabilirsiniz.