Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Balık

Fırında Balık
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-balik.jpg

Fırında Balık Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet balık (ben alabalık ve uskumru yaptım sizde dilediğinizi yapabilirsiniz. Bu tanım öteki balıklar için de geçerli☺️)
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet büyük uzunluk dilimlenmiş patates
  • 10 kadar küçük soğan
  • Defne yaprağı

Fırında Balık Tanımı Yapılışı

  1. Balıklarımızı güzelce yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım.
  2. Fırın tepsimize pişirme kağıdını serelim ve balıklarımızı dizelim.
  3. Derin bir kaseye limon suyunu, baharatları, yağları ve sarımsağı alalım güzelce karıştıralım.
  4. Akabinde bu karışımdan balıkların her yerine sürelim balıkların altına defne yaprağı yerleştirelim.
  5. Patates ve soğanlarıda balıkların etrafına dizelim kalan karışımdan patates ve soğanlarında üzerine sürelim.
  6. Akabinde defne yaprağı yerleştirelim.
  7. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun. ????????.

Not :: isterseniz balıkları dilimleyebilirisiniz????.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt