Fırında Balık Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet balık (ben alabalık ve uskumru yaptım sizde dilediğinizi yapabilirsiniz. Bu tanım öteki balıklar için de geçerli)
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 adet büyük uzunluk dilimlenmiş patates
- 10 kadar küçük soğan
- Defne yaprağı
Fırında Balık Tanımı Yapılışı
- Balıklarımızı güzelce yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdını serelim ve balıklarımızı dizelim.
- Derin bir kaseye limon suyunu, baharatları, yağları ve sarımsağı alalım güzelce karıştıralım.
- Akabinde bu karışımdan balıkların her yerine sürelim balıkların altına defne yaprağı yerleştirelim.
- Patates ve soğanlarıda balıkların etrafına dizelim kalan karışımdan patates ve soğanlarında üzerine sürelim.
- Akabinde defne yaprağı yerleştirelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Not :: isterseniz balıkları dilimleyebilirisiniz????.