Fırında Balık Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg alabalık balık cinsi farketmez
- 1 adet soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- 2 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 1 limon
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Fırında Balık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Balıkları güzelce yıkayıp süzgece koyalım.
- Suyu süzülen balıkları alıp sosunu yapalım.
- Sosu için; sarımsağı ezelim, limon suyu ,zeytin yağı ile karıştıralım .
- Azıcık salça katalım tat vermesi için ,bu sosu güzelce balığın içine dışına sürelim borcama dizelim.
- Kalan başka gereçleri de dizelim .
- 200 derece fırında 35 dk pişirelim deneyenler afiyet olsun çok hoş bir alabalık oldu.