teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Balık Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet balık
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel balığımızı güzelce temizleyip kuruluyoruz.
- Daha evvel ortası açık bir biçimde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıyoruz.
- Balıklarımızın içine ve dişine biraz tuz ve karabiber seriyoruz.
- Soğanımızı ince halkalar biçiminde doğruyoruz, limonlarımızda birebir.
- Ortasını açtığımız balığımızın içine biraz soğan 2 dilimde limon koyuyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıda balığımızı paketleyip bide folyoya paketliyoruz.
- Balıklarımızın hepsini bu biçimde yapıp fırın tepsisine dizelim.
- 220 dereceye ayarladığımız fırınımızda denetimli bir formda 1.5 saate yakın pişirelim (Kontrol edip çevirmeyi unutmayın)
- Balığınız piştikten sonra üstünü açıp biraz kızarmasını da bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.