teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Balık Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı (silme)karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı kişniş(dövülmüş)
- 2 adet limon
- 4-5 diş sarımsak
- 3 adet rendelenmiş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle balıklarımızı temizleyip tuzladıktan sonra süzgeçte bekletelim.
- Suyu süzülünce balıkları fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- Bir kaseye zeytinyağı, karabiber,tuz,sarımsak rendesi, bir tatlı kaşığı biber salçası ve dövülmüş kişniş ekleyip, karıştıralım.
- Balıkların içine ve dışına bu karışımdan fırça ile sürelim.
- Kuru soğanı,limonu,yeşil biberi, kırmızı biberi,sarımsakları ve domatesi dilimleyip ,balıkların ortalarına dizelim 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet şifa olsun. ????.