
Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane karpuz dilimi balkabağı
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- Ceviz
- Toz fıstık
Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabakları istediğimiz büyüklükte dilimleyip tepsiye dizip üzerini şekerle kaplayıp 6saat bekletiyoruz.
- Sulanmış kabağın üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırında 200 derecede yarım saat pişirin.
- Üzerinden kağıdı alarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Suyu koyulaşır hafif kızarınca fırından çıkarıp ılıyınca üzerine tahin ve cevizle servis ediyoruz. İstenilirse toz fıstıkta serpilebilir.