Fırında Ballı Izgara Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kilo tavuk kanat
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı kara biber
Fırında Ballı Izgara Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Temizlenmiş suyu süzülmüş olan kanatlara çizikler atıp kenara alalım.
- Geniş bir kaba yağ, yoğurt, salça, sarımsak, tuz ve bütün baharatları alıp karıştıralım.
- Kanatları da ekleyip iyice karıştıralımki sos her tarafına geçsin üzerini kapatıp dolapta en az iki saat marine işlemi için bekletelim.
- Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında mümkünse fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim (Bu süre benim fırınında 50 dakika sürdü lütfen herkes kendi fırınına göre bu ayarlamayı yapsın markadan değişebiliyor)
- Yanına salata, pilav yada elma dilim patates eşliğinde olabilir. Nasıl dilerseniz servis edelim afiyetle???? şifa olsun????????????