
Fırında Ballı Tavuk Kanadı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kanadı
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çok az karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
Fırında Ballı Tavuk Kanadı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeler tavuk kanadıyla harmanlanır ve marine edilir. Ben 1 saat beklettim ama 1 gece bekleyince sosu daha güzel içine çekiyor.
- Sonra fırın tepsisine dizilir.
- Garnitür amaçlı elma dilimi patateste ilave ettim. Onuda tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik ve zeytinyağıyla marine ettim.
- Ardında bütün malzemeleri 190 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim.
Fırında Ballı Tavuk Kanadı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı