Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Et

Fırında Beşamel Soslu Et
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-besamel-soslu-et.jpg

Fırında Beşamel Soslu Et Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram dana kuşbaşı (Bol etli sevenler 1 kg da kullanabilir)
  • 5-6 tane yeşil biber
  • 4-5 tane kırmızı biber (Kapya)
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak yahut sarımsak tozu
  • Sıvıyağ (Göz kararı)
  • 5-6 adet patates
  • 2-3 tane yemeklik domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 paket knorr beşamel sos
  • 3,5 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri rendesi (İsteğe bağlı)

Fırında Beşamel Soslu Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kuşbaşı etimizi pişirelim, başka bir yerde dursun. Daha sonra soğanları, biberleri, sarımsakları yağda kavuralım, domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
  2. Kavrulan sebzelerin içine dökelim, isteğe bağlı olarak salçamızı ekleyelim. Son olarak öncesinde pişirdiğimiz etleri içine katalım, baharatlarımızı ekleyerek karıştıralım.
  3. Patateslerimizi küp küp doğrayalım bir kapta yağ ile karıştıralım ve dikdörtgen borcama (Büyük) serelim. Patateslerimizi 180-190 derece ayarladığımız fırına atarak yaklaşık 20 dakika pişirelim. Bu ortada beşamel sosumuzu pişirelim.
  4. Pişen patateslerin üstüne sebzeli et harcımızı yayarak dökelim, en üste tencerede pişirdiğimiz beşamel sosumuzu dökelim ve tekrar fırına atarak 200 derecede üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  5. Kaşarlı yapmak isteyen pişmeye yakın kaşar rendesi serpebilir. Sahiden çok lezzetli bir yemek oluyor. Şimdiden afiyet olsun:)
 

Similar threads

Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi İçin Malzemeler 750 gram dana kuşbaşı1 yemek kaşığı kuyruk yağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 baş kuru soğan1 adet patlıcan1 adet kabak1 adet patates4 tane çarliston biber1 tane kapya biber1 adet domates2 diş sarımsak1 yemek kaşığı acı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Beşamel Soslu Buğu Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı1 adet havuç2 orta uzunluk patates1 su bardağı haşlanmış bezelye1 adet orta uzunluk soğan1 adet kapya biber3-4 adet küçük uzunluk yeşil biber2-3 diş sarımsakYarım su bardağı zeytinyağı Beşamel Sos İçin 2 yemek kaşığı un1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı İçin Gereçler 4 tane patlıcan4 tane patates250 gram kıyma2 tane kuru soğan2 tane yeşil biber1 tane kapya biber1 tane domates1 tatlı kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı sıcak su1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler 1 tane karnabahar1 adet patatesTuzSu Beşamel sosu için; 1 su bardağı süt1 yemek kaşığı unKarabiberSıvı yağTuzMuskat rendesi Üzeri için; Kaşar Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye suyu koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler 6 adet patatesTuz Beşamel sos için; 1,5 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı un2 su bardağı sütTuzKarabiber Üzeri için; Kaşar peyniriMaydanoz Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,496Konular
981,614Mesajlar
29,711Kullanıcılar
Üst Alt