Fırında Beşamel Soslu Et Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana kuşbaşı (Bol etli sevenler 1 kg da kullanabilir)
- 5-6 tane yeşil biber
- 4-5 tane kırmızı biber (Kapya)
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak yahut sarımsak tozu
- Sıvıyağ (Göz kararı)
- 5-6 adet patates
- 2-3 tane yemeklik domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- 1 paket knorr beşamel sos
- 3,5 su bardağı süt
- Kaşar peyniri rendesi (İsteğe bağlı)
Fırında Beşamel Soslu Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı etimizi pişirelim, başka bir yerde dursun. Daha sonra soğanları, biberleri, sarımsakları yağda kavuralım, domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
- Kavrulan sebzelerin içine dökelim, isteğe bağlı olarak salçamızı ekleyelim. Son olarak öncesinde pişirdiğimiz etleri içine katalım, baharatlarımızı ekleyerek karıştıralım.
- Patateslerimizi küp küp doğrayalım bir kapta yağ ile karıştıralım ve dikdörtgen borcama (Büyük) serelim. Patateslerimizi 180-190 derece ayarladığımız fırına atarak yaklaşık 20 dakika pişirelim. Bu ortada beşamel sosumuzu pişirelim.
- Pişen patateslerin üstüne sebzeli et harcımızı yayarak dökelim, en üste tencerede pişirdiğimiz beşamel sosumuzu dökelim ve tekrar fırına atarak 200 derecede üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Kaşarlı yapmak isteyen pişmeye yakın kaşar rendesi serpebilir. Sahiden çok lezzetli bir yemek oluyor. Şimdiden afiyet olsun