Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yiyenlerin Patates Püresi Zannettiği Tarif

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yiyenlerin Patates Püresi Zannettiği Tarif
0
36

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
firinda-besamel-soslu-karnabahar-yiyenlerin-patates-puresi-zannettigi-tarif.jpg

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yiyenlerin Patates Püresi Zannettiği Tanım Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane karnabahar
  • Haşlamak için 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Kıymalı harç için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 50g kadar tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 100 gr kadar rendelenmiş kaşar peynir

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yiyenlerin Patates Püresi Zannettiği Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel karnabaharı irice parçalayıp derin bir tencereye alalım.
  2. Üzerine tuz atıp su ek edelim ve güzelce yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Bu ortada tavaya soğanı ince ince doğrayıp sarımsağı da içine rendeleyelim.
  4. Sıvı yağda biraz kavurup içine kıymayı ek ediyoruz. Karıştırarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar yeterlice kavuruyoruz.
  5. İçine salça, tuz, biberi ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Beşamel sos için bütün malzemeyi bir tencerede güzelce çırpıp ocağı açıyoruz kaynatana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Haşlanan karnabaharları borcama eşit yayıyoruz ve üzerlerine hafifçe kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
  8. Kıymalı harcı da karnabaharların üzerine dağıtıyoruz.
  9. Beşamel sosu üzerlerine döküp her yerini kapatacak formda yayıyoruz.
  10. En üstüne de çokça kaşar peyniri serpip evvelden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yiyenlerin Patates Püresi Zannettiği Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt