Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yiyenlerin Patates Püresi Zannettiği Tanım Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane karnabahar
- Haşlamak için 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 250 gr kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 50g kadar tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gr kadar rendelenmiş kaşar peynir
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yiyenlerin Patates Püresi Zannettiği Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel karnabaharı irice parçalayıp derin bir tencereye alalım.
- Üzerine tuz atıp su ek edelim ve güzelce yumuşayana kadar haşlayalım.
- Bu ortada tavaya soğanı ince ince doğrayıp sarımsağı da içine rendeleyelim.
- Sıvı yağda biraz kavurup içine kıymayı ek ediyoruz. Karıştırarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar yeterlice kavuruyoruz.
- İçine salça, tuz, biberi ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Beşamel sos için bütün malzemeyi bir tencerede güzelce çırpıp ocağı açıyoruz kaynatana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Haşlanan karnabaharları borcama eşit yayıyoruz ve üzerlerine hafifçe kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
- Kıymalı harcı da karnabaharların üzerine dağıtıyoruz.
- Beşamel sosu üzerlerine döküp her yerini kapatacak formda yayıyoruz.
- En üstüne de çokça kaşar peyniri serpip evvelden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????.