Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- Kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayalım ve az tuz ile haşlayalım.
- Beşamel sos için sıvı yağımızı ve tereyağımızı tenceremize alalım. Unumuzu da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine 1. 5 su bardağı sütümüzü ilave edelim ve topak kalmayana dek çırpıcı ile karıştıralım.
- Tuz ve karabiberimizi de ekleyelim ve kaynayana kadar kısıkta pişirelim. (2-3 dakika kadar).
- Karnabaharlarımızı süzelim ve borcamımızı yağlayalım.
- Karnabaharlarımızı borcamımıza dökelim ve üzerine beşamel sosumuzu döküp ezmeden karıştıralım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyerek fırınımıza verelim.
- Fırın ayarı; alt-üst turbo fırında 180 derece 25 dakıka pişirelim. Her fırın ayarı farklı olduğu için yani üzeri kızara dek pişirelim Afiyet olsun .