Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy karnabahar
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- Tereyağı
- Muskat rendesi
- Karabiber ve tuz
- Kaşar rendesi
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar ???? harika bir karnabahar tarifim var sevmeyenlere bile sevdirir o derece deneyin mutlaka ????
- Karnabaharı ayıklayıp az tuzla yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Ardından fırın tepsisine alın.
- O ılırken beşamel sosu hazırlayalım.
- Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin 1 er yemek kaşığı yeterli. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Kokusu çıkınca sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- En son tuz,karabiber ve muskat rendesini ekleyin.
- Pişen beşamel sosu karnabaharın üzerine dökün.
- Karnabaharları kaplayacak şekilde kaşar rendeleyin.
- 180°lik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Kaşarın erimesi yeterli olacaktır. Afiyet olsun ????.