Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- Kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1 büyük yeşil biber
- 2 tane domates (Rende yada küp küp küçük olacak)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Baharatlar (Ben kekik karabiber kırmızı toz biber çok az kimyon kullandım)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı oda ısısında süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharlarımızı çiçeklerine ayırdıktan sonra güzelce yıkayalım ve tenceremize koyup haşlayalım. Haşladıktan sonra üzerine biraz tuz biraz karabiber ekleyelim ve iyice ezici yardımıyla ezelim.
- Bir tavaya sıvı yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymamızı koyup kavuralım.
- Daha sonra biber ve sarımsakları ekleyip biberler biraz yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim. En son olarak salçayı, domatesleri ve baharatları atıp güzelce kavuralım üzerine 1 su bardağı kadar su koyup biraz çektirelim.
- Ezdiğimiz karnabaharlarımızı borcamımıza güzelce yayalım. Üstüne kıyma harcımızı dökelim. Yaptığımız beşamel sosumuzu her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza atalım 30-35 dakika kıymamız pişene kadar kontrollü bir şekilde fırınlayalım. En son fırından çıkarttığımız yemeğimizin üzerine kaşarımızı yayalım ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun????