Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 150 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber(tercihe göre)
- Toz kırmızıbiber,zerdeçal,karabiber,tuz
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber,tuz
- Kaşar
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharlarımızı birinci biraz haşlayalım.
- Daha sonra süzerek fırın kabımıza alalım.
- Kıymalı sos için yağımızın içerisine soğan ve biberleri alıp biraz kavuralım.
- Kıyma ve baharat ile tuzu ekleyip suyunu çekene kada pişirelim.
- Beşamel sos için sütümüzün içerisine unu alıp topak kalmayacak halde yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Pişen sosumuza tuz ,tereyağ ve karabiberi ekleyelim(bende bitmişti ekleyemedim).
- Haşladığımız karnabaharlarımızın üzerine birinci beşamel sosumuzdan biraz döküp karıştıralım.
- Daha sonra kıymalı sosu dökelim.
- En son kalan beşamel sosun hepsini dökelim. (isterseniz bu kademede kaşar dökmeden 10 dakika fırına koyup ekstra kızartma süreci yapabilirsiniz ancak ben yapmadım).
- Son olarak üzerine kaşarda dökerek fırına 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı