Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet kabak
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Bir ölçü tuz
- Bir ölçü karabiber
- Bir ölçü kırmızı toz biber
- Bir ölçü kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı dolusu un
- 1 litre süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tavada soğanımızı ve kapya biberlerimizi zeytinyağında hafif kavuruyoruz.
- İçine kıymayı atarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıyma da kavrulurken bir taraftan küp halinde doğradığımız kabukları soyulmuş domatesleri de karıştırıyoruz.
- Domatesler bir taraftan yumuşayıp suyunu salarken istediğimiz halde doğradığımız kabakları da ek ediyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
- Kabaklar yumuşamaya başlayınca tuzu ve baharatlarımızı ek ederek 2-3 dk sonrasında ocağı kapatıyoruz.
- Başka yandan beşamel sosumuzu yapmak için tereyağını bir tencereye alarak içine unumuzu ek edip kısık ateşte kavuruyoruz.
- Kavrulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ek ederek daima karıştırıyoruz.
- Top olmamasına dikkat ederek sosumuzu pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayan sosun içine karabiber ve tuzu da atıp kapatıyoruz.
- En son olarak hazırladığımız kıymalı karışımı bir borcama dağıtıyoruz.
- Üzerine beşamel sosumuzu yayıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendeleyip üzerine dağıtabiliriz.
- Fırında 180 derecede yaklaşık 45 dk pişirerek kızartıyoruz.
- Börek tadında süper lezzetteki kıymalı beşamel soslu kabağı kabak sevmeyenlerin bile severek yiyeceğini varsayım ediyorum. Afiyet olsun.