Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük karnabahar
- 200 gram kıyma
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 buçuk bardak süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
- Üzerine kaşar rendesi
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharlar haşlanıp suyu süzülür.
- Kıyma soğan karışımı hazırlanır ortasına koyulması için.
- Beşamel sos için un kokusu çıkana kadar yağda kavrulur süt ek edilip topak olmadan çırpılır.
- Yoğunlaşınca tuz karabiber eklenir.
- Borcama haşlanmış karnabahar yarısı dökülür üzerine evvel kıymalı harç daha sonra beşamel sos yarısı dökülür.
- Karnabahar geri kalan kısmı üzerine beşamel sos dökülüp kaşar rendelenir 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.