teknolojiuzmani
FD Üye

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna(ince uzun yada lüle olursa daha iyi olur)
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates rendesi
- 300 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Kaşar rendesi/mozzarella peyniri
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnayı haşlamaya alıyoruz.
- Makarna başlanırken, öncelikle kıymalı harcı yapıyoruz. Tavamıza sıvı yağı ekliyoruz. Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ardından kıymayı ekliyoruz.
- Kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Salça ve domates sosunu da ekledikten sonra suyu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Sos tenceresine tereyağı ekliyoruz. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütünü ilave edip kıvam alıncaya kısık ateşte pişiriyoruz. Tuzunu da ekleyip, altını kapatıyoruz.
- Haşlanan makarnayı bir kabın içerisinde beşamel sosla buluşturuyoruz. Fırın kabımızın altını yağlıyoruz. Makarnanın yarısını ekleyip yayıyoruz.
- Kıymalı harcı üzerine döküp eşit şekilde dağıtıyoruz. Kalan makarnayı da üzerine ekleyip yayıyoruz. En son üzerine kaşar rendesi/mozzarella serpip fırına veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz (Süre fırından fırına değişebilir, kaşarlar yanmamalı)
- Dilimledikten sonra servis tabağına alıyoruz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.