![firinda-besamel-soslu-makarna-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/04/firinda-besamel-soslu-makarna-tarifi.jpg)
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı silme tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağı
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
- Öncelikle makarna tuzlu suda haşlanır.
- Makarna haşlanırken beşamel sos hazırlanmaya başlanır.
- Beşamel sos için; tüm materyaller küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Piştikten sonra biraz bekletilir.
- Daha sonra makarna süzülür.
- Akabinde makarna ile beşamel sos karıştırılır ve borcama yerleştirilir.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
- En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük kesimler halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
- Sonunda ortalarına da bir kaç kesim koyuyoruz.
- Akabinde 180 derece ısıtılmış fırına koyulur ve yarım saat kadar pişirilir.
- Fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletilir. Beklettikten sonra servise hazır.