Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna (500 gr)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 lt süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Tuz
- Kaşar peynir
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynayan suyun içine tuzu ekleyelim ve makarnayı içine ekleyip haşlayalım.
- Haşlanan makarnanın suyundan1 çay bardağı kadar ayıralım, geriye kalan suyunu süzelim.
- Beşamel sosu için bir tencereye tereyağını ekleyip eritelim.
- Eriyen tereyağının üzerine unu ilave edelim ve kavuralım.
- Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim kıvamını alana kadar topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirelim.
- Tuzu ve karabiberi ekleyelim hafif akışkan bir kıvam olan beşameli ocaktan alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim, peynir eriyene kadar karıştıralım.
- Haşladığımız makarnayı, bu peynirli beşamelin içine ilave edip iyice karıştıralım ve cam fırın kabına dökelim.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun. ????.