Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Patates

Fırında Beşamel Soslu Patates

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
firinda-besamel-soslu-patates-1.jpg

Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Tuz
Beşamel sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak patatesleri küpler şeklinde doğruyoruz.
  2. Tencereye alalım.
  3. Üzerine tuz serperek ve patateslerin üzerine geçecek kadar su koyalım.
  4. Biraz diri kalacak şekilde patatesleri haşlayın.
  5. Ara sıra kontrol edelim çatalla.
  6. Patatesler haşlandıktan sonra suyunu süzün ve yağladığımız fırın kabına boşaltalım. Ben borcam kullandım sizde kullanın güzel oluyor.
  7. Aralarında boş kalmayacak şeklinde düzeltelim.
  8. Beşamel sosu için tencereye tereyağı, sıvı yağ koyarak eritelim.
  9. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyelim unun kokusu çıkana kadar bir kaç dk kavurun.
  10. Un kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyin tel çırpıcı ile sürekli karıştırın.
  11. Koyulaşana kadar son olarak yeteri kadar tuz ben 1 çay kaşığı attım ve karabiber tekrardan karıştırın ve ocaktan alalım.
  12. Hazırladığımız beşamel sosu patatesin üzerine gezdirelim.
  13. Kaşar peyniri rendelenmiş ekleyerek tekrar fırına vererek 180 derecede pişirin. Afiyet olsun ????.
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt