Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 orta uzunluk patates
- 1 su bardağı karışık garnitür (bezelye havuç da yeterli)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz ,karabiber
- Kaşar rendesi
Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri ince dilimler halinde kesiyoruz.Beşamel sosumuzu hazırlayana kadar suyun içinde bekletiyoruz.
- Geniş bir teflon tencerede tereyağımızı eritiyoruz ,unu ekleyip unu kavuruyoruz kokusu çıkana kadar.
- Sonra sütü yavaş yavaş çırpa çırpa una ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca patatesleri ve garnitürlü ekliyoruz içine. Karıştıra karıştıra orta ateşte bi 5-6 dakika birlikte pişiriyoruz. Orta ateşler yapın bunu beşamel sosu yanmasın. Teflon tava yada tencere daha garanti olur.
- En son olarak baharatları ekleyin.
- Daha sonra uygun bir fırın kabı yada borcama döküyoruz karışımı.
- 180 derecelik fırının ortasında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra çıkarıp üzerine kaşar serpin ve tekrar kaşar kızarana kadar fırına verin.
- Fırından çıktıktan sonra bi yarım saat bekleyin sos düzgünce kendini çeksin dilimlenmesi de daha kolay olur.
Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı