Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Patates

Fırında Beşamel Soslu Patates
0
103

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı karışık garnitür (bezelye havuç da yeterli)
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz ,karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar rendesi

Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak patatesleri ince dilimler halinde kesiyoruz.Beşamel sosumuzu hazırlayana kadar suyun içinde bekletiyoruz.
  2. Geniş bir teflon tencerede tereyağımızı eritiyoruz ,unu ekleyip unu kavuruyoruz kokusu çıkana kadar.
  3. Sonra sütü yavaş yavaş çırpa çırpa una ekliyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca patatesleri ve garnitürlü ekliyoruz içine. Karıştıra karıştıra orta ateşte bi 5-6 dakika birlikte pişiriyoruz. Orta ateşler yapın bunu beşamel sosu yanmasın. Teflon tava yada tencere daha garanti olur.
  5. En son olarak baharatları ekleyin.
  6. Daha sonra uygun bir fırın kabı yada borcama döküyoruz karışımı.
  7. 180 derecelik fırının ortasında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Daha sonra çıkarıp üzerine kaşar serpin ve tekrar kaşar kızarana kadar fırına verin.
  9. Fırından çıktıktan sonra bi yarım saat bekleyin sos düzgünce kendini çeksin dilimlenmesi de daha kolay olur.
Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo ıspanak3 orta uzunluk patates1 kuru soğanTuz1 kase kaşar peyniri Beşamel sosu için; 2 su bardağı süt2 yemek kaşığı unKarabiber Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Soğanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tanımı İçin Materyaller Tavuk için : Yarım tavuk göğüsü1 yemek kaşığı sıvı yağSarımsak tozu, karabiber, kuri baharatı, tuz Patates için; 4 orta uzunluk patatesTuz, karabiber, pulbiber, kekik1 yemek kaşığı sıvı yağ Beşamel sosu için; 1, 5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler 5 adet patatesTuz Beşamel sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı yağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı un2 su bardağı sütYeteri kadar tuzKarabiber Üzeri için; Kaşar peyniriMaydanoz Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk patatesYarım kilo mantar2 kesim tavuk göğsü4 yemek kaşığı zeytin yağı Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı sütTuzKarabiber Üzeri için 2 su bardağı kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 adet karnabahar1 adet soğan1 adet patatesSıvıyağSalçaTuz Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı un1.5 su bardağı sütkarabiber Üzeri için; Kaşar peyniri Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,321Kullanıcılar
Ahmet 321#Son üye
Üst Alt