Fırında Beşamel Soslu Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet kapya biber
- 1 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Kaşar peyniri
- Azıcık pulbiber
Fırında Beşamel Soslu Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
- Evvel sebzelerimizi doğruyalım , üç kaşık yağı tenceremize katalım ve bütün sebzemizi ekleyelim baharatları da ekleyelim.
- Tenceremize iki su bardağı su ek edelim ve pişmeye bırakalım.
- Pişti mi altını kapatalım ve borcamımıza yemeğimizi katalım.
- Sosumuzu yapmaya geldi birinci evvel tereyağımızı eritelim ve unumuzu da katıp 1 dk kavuralım ve kavurduktan sonra sütümüzü ekleyelim ve daima karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayan sosumuzu borcama dökelim ve üzerine kaşar peynirimizi dökelim.
- Evvelce ısıttığımız 180 derecede ki fırınımızda katalım üzerine de biraz pulbiber serpiştirip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.