
Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy taze patlıcan
- 3 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 4 adet yeşil biber
- 10 adet arpacık soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Nane
- 1.5 su bardağı sut
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kasar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzelerimizi julyen şeklinde ince uzun doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine yağ tuz ve baharatları atıp harmanlayalım.
- 200 derecede ısıtılmış fırına üzerine folyo sarıp koyalım. Sebzeler pişene kadar fırında kalacak.
- Bizde beşamel sosunu hazırlayalım. Sos tenceresine malzemeleri alalım. Pişene kadar karıştıralım pişen sosa karabiber ve tuz atalım. Pişen sebzelerimizi çıkaralım.
- Üzerine pişen sosumuzu dökelim. Fırında 15 dk kadar tutalım. Çıkarıp üzerine kasar peyniri rendesini dökelim kızarana kadar pişirelim. Ilıyınca servis edelim. Ben sıcak servis ettim ???? siz ılımasını bekleyin. Afiyet olsun.