Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 patates
- 2 patlıcan
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 kapya biber
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( konserve de olur)
- Tuz, baharatlar ( kekik, karabiber, kırmızı toz biber, az pulbiber )
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı ılık yahut soğuk süt
- Tuz, karabiber
- Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi
Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
- Et az yağda ve az suyla düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir.
- İçerisine bir tüm soğan da atabilirsiniz.
- Havuç hariç sebzeler küp küp doğranır.
- Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir.
- Kızartmadan evvel sudan çıkarılıp pak bir bezle kurulanır.
- Havuçlar kabukları soyulup sıcak suda haşlanır.
- Sonra küp formunda doğranır. Böylelikle kızartırken daha pratik oluyor.
- Sırayla patates, patlıcan, havuç ve kırmızı biber kızartılır.
- Kızartırken biraz tuzla tatlandırıyorum.
- Bütün gereçler fırın kabına alınır.
- Bezelye de ek edilir.
- Tuz baharatlar eklenip karıştırılır.
- Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
- Süt eklenir ve daima çırpılır.
- Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
- Sebzelerin üzerine gezdirilir.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
- Fırında alt üst ayarda 190-200°’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Birinci sıcağa geçince isteye bağlı olarak pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun????Eti pişirdiğiniz sudan 1-2 fincan kadar sebzelerin üzerine gezdirebilirsiniz. Pişerken kurumasını engelleyecektir.