Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi İcin Malzemeler
*5 adet buyuk boy kabak
*450 gram kıyma
*1 adet buyuk boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber ya da domates salcası
*1 adet kucuk boy havuc
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos icin:
*1 litre sut
*7 yemek kaşığı un
*(70gr) 70 gram tereyağ
*1 tutam karabiber
*1 cay kaşığı tuz
Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi Yapılışı
1
*Kabakları yıkadıktan sonra boyuna ince uzun dilimler halinde kesin
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 3 dakika kadar pişirin Kaynar sudan cıkarıp soğuk suya atın
*Birkac dakika kadar sonra suyunu suzdurmek icin bir suzgece alın
*Soğanları yemeklik doğrayın, havucları mumkun olduğunca minik kupler halinde doğrayın, sarımsakları ezin, domatesleri kup kup doğrayın
*Sıvı yağı tavaya alın, kızınca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin 23 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin
*Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsak ve havucları da ekleyin
*Birkac dakika sonra domatesleri de ekleyip biraz yumuşamalarını bekleyin ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın
*Kıyma, kavrulmuş gibi gozukmeye başlayınca salcayı da ekleyip kokusu cıkana kadar kavurmaya devam edin
*Uzerine 34 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatlarını da koyup kısık ateşte tıkırdamaya bırakın
*Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın Tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin
*Unun kokusu cıkınca sutu eklemeye başlayın ama eklerken bir yandan da cırpmayı ihmal etmeyin
*Kaynamaya başlayan sute tuz ve baharatlarını da ekleyip 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın
*Fırınınızı 200 derecede ısıtın
*Bir fırın kabının dibine once bir miktar beşamel sos surun Sonra kabak dilimlerini aynı lazanya yaprağı doşermiş gibi tek sıra doşeyin
*Uzerine kıyma sos gezdirin, onun da uzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri
*4 sıra kabağı dizdikten sonra sadece beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirinden serpin
*Onceden ısınmış fırında uzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Servis Onerisi
Dilerseniz fırına atmadan once ince ve yuvarlak dilimlenmiş kabaklarla susleyebilirsiniz
*5 adet buyuk boy kabak
*450 gram kıyma
*1 adet buyuk boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber ya da domates salcası
*1 adet kucuk boy havuc
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos icin:
*1 litre sut
*7 yemek kaşığı un
*(70gr) 70 gram tereyağ
*1 tutam karabiber
*1 cay kaşığı tuz
Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi Yapılışı
1
*Kabakları yıkadıktan sonra boyuna ince uzun dilimler halinde kesin
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 3 dakika kadar pişirin Kaynar sudan cıkarıp soğuk suya atın
*Birkac dakika kadar sonra suyunu suzdurmek icin bir suzgece alın
*Soğanları yemeklik doğrayın, havucları mumkun olduğunca minik kupler halinde doğrayın, sarımsakları ezin, domatesleri kup kup doğrayın
*Sıvı yağı tavaya alın, kızınca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin 23 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin
*Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsak ve havucları da ekleyin
*Birkac dakika sonra domatesleri de ekleyip biraz yumuşamalarını bekleyin ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın
*Kıyma, kavrulmuş gibi gozukmeye başlayınca salcayı da ekleyip kokusu cıkana kadar kavurmaya devam edin
*Uzerine 34 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatlarını da koyup kısık ateşte tıkırdamaya bırakın
*Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın Tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin
*Unun kokusu cıkınca sutu eklemeye başlayın ama eklerken bir yandan da cırpmayı ihmal etmeyin
*Kaynamaya başlayan sute tuz ve baharatlarını da ekleyip 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın
*Fırınınızı 200 derecede ısıtın
*Bir fırın kabının dibine once bir miktar beşamel sos surun Sonra kabak dilimlerini aynı lazanya yaprağı doşermiş gibi tek sıra doşeyin
*Uzerine kıyma sos gezdirin, onun da uzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri
*4 sıra kabağı dizdikten sonra sadece beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirinden serpin
*Onceden ısınmış fırında uzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Servis Onerisi
Dilerseniz fırına atmadan once ince ve yuvarlak dilimlenmiş kabaklarla susleyebilirsiniz